Хотел Рила не спира да изненадва с новости и стил

 

И през този зимен сезон Хотел Рила в Боровец не спира да ни изненадва с новости, стил и високо качество на предлаганите услуги. Разположен точно пред пистите на курорта и само на няколко метра от новия шестседалков лифт в Боровец, х-л Рила е любимо място за отдих на гостите в курорта.

Хотел Рила несъмнено е известен с разнообразието от ресторанти и барове, които се намират на територията му. От няколко години главен готвач на трите ресторанта в хотела (Seasons, Les Arcs и Samokovi) и популярният Champions Lobby Bar & Diner е един от най-прочутите български готвачи – шеф Веселин Калев. Натрупал опит в Германия като готвач в ресторанти с 2 Michelin звезди и 17 точки Gault Millau, той се връща, за да твори в България. И го прави повече от успешно в а-ла-карт ресторанта на Хотел Рила - Samokovi.

По традиция менюто в гурме ресторанта на Хотел Рила включва разнообразни предложения, вдъхновени от най-актуалните кулинарни тенденции, в които шеф Калев така умело вплита местни продукти и традиционни за региона рецепти. Посетителите на Samokovi могат да опитат студено пушена сьомга от село Горни Окол, салата с пушена рилска пъстърва или филе от лаврак с боб от село Радуил. Предложенията на известния готвач са истинско изкушение за сетивата и очароват всеки, който е имал удоволствието да ги опита.

Тази зима х-л Рила и шеф Калев развиват още повече концепцията за истинско гурме преживяване в курорта Боровец. Всяка сряда и четвъртък те предлагат тематични вечери в Samokovi. В сряда по време на Българската тематична вечер гости от цял свят могат да опитат традиционната ни кухня, приготвена по един модерен и . Овчарска салата, телешки чумлек и цедено мляко с орехи са само част от менюто, което удивлява посетителите на Samokovi. А всеки четвъртък гостите на а-ла-карт ресторанта поемат на кулинарно пътешествие с Италианската вечер, в която специалитетите включват първокласни италиански продукти и са приготвени по изискани италиански рецепти.

От този зимен сезон ресторант Samokovi не е само вечерната локация за любителите на изтънчената кухня в Боровец, а посреща гостите на х-л Рила всяка сутрин с иновативната Premium закуска. Вдъхновени от тенденцията за здравословен начин на живот чрез спорт и правилно хранене, всяка сутрин х-л Рила и Samokovi предлагат богато разнообразие от здравословни предложения на своите гости.  Фитнес закуска с мюсли и нискомаслено прясно мляко, прясно изцедени сокове и много свежи плодове са част от богатия бюфет на Premium закуската в Samokovi. Така хотел Рила успява да помогне на своите гости да започнат деня с много енергия и да се подготвят за зимните приключения в Боровец.

 

 

След цялостната реновация на х-л Рила през последните години, Champions Lobby Bar & Diner в фоайето на хотела се превърна в притегателен център за почивка на гостите в курорта. С богато разнообразие от топли напитки, коктейли и вкусна храна заведението привлича скиори , които искат да хапнат нещо вкусно и да възстановят сили на топло пред камината преди поредното спускане по пистите.

 

Към кухнята на бара, която предлага свежи салати, сочни бургери, топли супи и мезета от тази зима функционира и нов сладкарски кът. Разположен в центъра на Champions Lobby Bar & Diner, сладкарският кът е истинско изкушение и за окото. В него твори сладкарката Гери Шипочка, която заедно с Шеф Калев измисля креативните сладки изкушения. Всеки ден в сладкия бар на хотела гостите на Боровец могат да опитат десерти, направени с най-качествените съставки по най-изтънчените рецепти. Вкусни каноли с шам-фъстък и лек крем, мъфини „червено кадифе“, шоколадови и морковени торти, кокосови и орехови предложения са само част от изкусителния асортимент на това уникално за Боровец място.