Хотел Рила спечели първо място в националния конкурс „Сграда на годината“ в категория "Хотели"

На 13ти декември се състоя официалната церемония по награждаването на победителите в конкурса „Сграда на годината“ за 2016 година. С новото си лице емблематичният хотел "Рила" в Боровец бе отличен с номер едно в категория "Хотели".  Това е третата награда “Сграда на годината” за член на Колекцията хотели на БиТи  (Bt Hotels Collection). Преди 3 години хотел-казино “Интернационал” & Тауър Суитс в Златни пясъци спечели престижната награда, а тази година апартхотел “Албатрос” в спа комплекс “Гранд хотел Варна” в КК “Св.Св. Константин и Елена” е победител в категорията “Ваканционни комплекси”.

Учреден през 2002 година, конкурсът е най-престижното събитие в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата и отличава най-значимите реализации в България през съответната година. Кандидатите преминават през оценка на авторитетно жури от уважавани представители на професионалните общности.

Церемонията по връчването на престижните награди се състоя за 15ти път и събра над 500 гости.  Архитекти, консултанти, строителни кампании, водещи инвеститори и представители на научните среди и на националната и местна власт присъстваха на гала вечерята в София.

69 сгради, разделени в над 10 категории взеха участие в тазгодишното издание на конкурса.

Проектът за цялостна реновация с проектант арх. Андрей Велинов, главен проектант на "Виста Пойнт" ООД, изпълнител Кордеел България ЕАД и ръководител проект  ТТръст Инженеринг ООД заслужи почетното първо място в конкурса за хотел "Рила", Боровец.

След първия етап от мащабния ремонт, хотелът отвори в края на 2015 г. с обновена СПА зона, голям конферентен център с капацитет над 1300 души и реновирани ресторанти, барове и лоби бар в модерен алпийски стил. От 1-ви април 2017 г. предстои и планиран ремонт на хотелските стаи.

"Завършваме една успешна 2016 г. и това е видно от сградите, които тази година се конкурират в конкурса "Сграда на годината"”, сподели министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова по време на церемонията. Хотел "Рила", Боровец, се гордее да бъде част от най-добрите постижения в България за 2016 година.