Ресторант Samokovi с престижна номинация за наградите "Ресторант на годината 2018 Бакхус AcquaPanna & S.Pellegrino"

А-ла-карт ресторантът на Хотел Рила, Боровец – Samokovi е номиниран в категорията „Креативна кухня“ на наградите Ресторант на годината 2018 Бакхус AcquaPanna & S.Pellegrino". От 18 години престижното българско издания за кулинарна култура Бакхус организира конкурс, в който селектира българските ресторанти и заведения с най-добри постижения през изминалата година.

 

Номинацията на Samokovi в категорията „Креативна кухня“ е поредното доказателство за високите постижения на шеф Веселин Калев и неговия екип и силният творчески елемент, който главният готвач на Хотел Рила влага в работата си. Категорията оценява ресторанти с шеф-готвачи, които имат собствен разпознаваем почерк в храната, а меню „Зима 2018/2019“ на Samokovi е пример за умело съчетание на местни продукти и съвременни кулинарни техники. Студено пушената сьомга от село Горни Окол с авокадо, пушен пипер, чери домати, кисело мляко и спанак и филето от лаврак върху бобено рагу, миди и сос от бяло вино с доматено конкасе с мащерка са част от иновативните рецепти на шеф Калев, донесли номинацията на Samokovi. Пълното меню „Зима 2018/2019“ можете да видите тук.

 

Студено пушена сьомга от село Горни Окол с авокадо, пушен пипер, чери домати, кисело мляко и спанак

 

Традиционно ресторантите в конкурса се селектират и оценяват от журито на конкурса, съставено от кулинарни журналисти, опитни дегустатори и партньори на "Бакхус" с богат международен кулинарен опит. Наградите ще бъдат връчени на 31 март на специална гала вечеря с участието на топ шеф-готвачи от Испания и България.

 

Списание Бакхус позволява и на своите читатели да подкрепят своя фаворит онлайн в категорията „Ресторант на читателите“. Очаквайте скоро повече информация как можете да подкрепите ресторант Samokovi. Подробности за номинациите за "Ресторант на годината 2018 Бакхус AcquaPanna & S.Pellegrino" можете да намерите тук.