Шеф Калев – треньорът на българския отбор в престижното състезание Bocuse d’Or

Главният готвач на хотел Рила – шеф Веселин Калев е треньор на българския отбор, който ще участва в международното кулинарно състезание Bocuse d’Or в град Лион, Франция. В екипа се включват още Никола Николов и Христо Фильов – и двамата готвачи с висока квалификация и много опит зад гърба си.

След като спечели българската надпревара, екипът ще премери сили с най-добрите европейски отбори между 10 и 12 юни в град Торино, Италия по време на Gourmet Expoforum 2018.

Шеф Калев и екипът му ще имат само 5 часа и 35 минути, за да приготвят сложни за изпълнение предястие и ястие по предварително определени правила. Изкушенията, с които няшият екип ще трябва да спечели симпатиите на журито трябва да бъдат приготвени с местни продукти, а освен вкуса, от голямо значение ще бъде и творческото представяне на ястията.

При успешно квалифициране сред първите десет отбора в състезанието, нашият екип ще има възможността да участва на международния финал на Bocuse d’Or през 2019 в град Лион, Франция, където участие вземат най-добрите екипи от кулинари от световна величина.