Ресторант Samokovi

For English click here. 

А-ла-карт ресторантът на Хотел Рила - ресторант "Samokovi" предлага незабравими кулинарни преживявания на гостите на Боровец. С креативно меню и елегантна атмосфера Samokovi е мястото, на което ценителите на качествената храна ще открият всичко онова, от което имат нужда.

 

 

Човекът, който стои зад креативните предложения в ресторант "Samokovi" е един от най-популярните български готвачи - шеф Веселин Калев. Събрал много опит като главен готвач на ресторант с 13 точки Gault Millau и част от екипа на ресторант с 2 Michelin звезди и 17 точки Gault Millau, шеф Калев се завръща в България като главен готвач на Хотел Рила. От тогава ресторант Samokovi е мястото, в което той създава своите кулинарни произведения.

 

Крехко телешко на бавен огън, част от меню "Зима 2018 / 2019"

 

Прилагайки най-актуалните кулинарни техники и тенденции, шеф Калев и екипът му умело съчетават традиционни за България и региона на Рила продукти в уникални рецепти. 

 

Шеф Калев и екипа на ресторант Samokovi

През зимния сезон ресторант "Samokovi" посреща своите гости всяка сутрин с вкусна и здравословна premium закуска, а вечер отваря врати за всички онези, които искат да се потопят в света на гурме кулинарията. 

Креативното крем брюле с круши и чили, част от меню "Зима 2018/2019"

През летния сезон ресторантът работи по предварителни заявки за специални събития и конференции. Можете да направите резервации за ресторант Samokovi като се обадите на телефон 0889678292 или ни пишете на имейл restaurants@rilaborovets.com.