Ски и сноуборд

През снежните месеци Бороспорт, стопанин на пистите и съоръженията в курорта, предлага прекрасни възможности за любителите на ските и сноуборда. Перфектно обработените писти с обща дължина 58 км. са подходящи както за начинаещи, така и за професионалисти. Лифтовете и влековете ще ви отведат до предпочитаните от вас места, а снегоутъпкващите машини и оръдията за производство на сняг ще работят през нощта, за да бъде на сутринта спускането ви леко и приятно, независимо от капризите на времето.

 

Курортът Боровец разполага с 3 ски центъра:

Ски център Ситняково - Централен Боровец

Той е разположен на надморска височина от 1350 м до 1780 м и разполага със снежна инсталация, покриваща 250дка писти. В ски център Ситняково се намират осемте осветени за нощно каране писти - "Иглика", “Рила”, „Мартинови бараки 1, 2, 3, 4, 5 и 6“, „Ротата“ и долната част на ски път „Ситняково“. Тук, на плаца пред хотел "Рила" е и един от двата фристайл парка на курорта – Промо Парк Бороспорт.

Ски център Ястребец

Ски центърът се простира от 1340 м до 2369 м надморска височина. Неговата снежна инсталация осигурява заснежаване на писти "Попангелов" (бивша "Ястребец 2"), "Ястребец 3" и долната част на писта "Ястребец 1". В този ски център се намира вторият фристайл парк в Боровец – Сноу Парк Бороспорт, който е разположен в горната част на писта „Попангелов“.

Ски център Маркуджик

Най-висок от трите ски центъра, ски център Маркуджик се намира  на височина от 2144 м до 2550 м. В разгара на зимния сезон снежната покривка в този ски център достига 2м, което създава изключителни възможности за екстремно каране.