Винена вечеря изба Едoардо Миролио

А-ла-карт ресторант Samokovi продължава да изненадва с интересни предложения и вълнуващи събития. На 27.02.2019 (сряда) гурме ресторантът на Хотел Рила, Боровец Ви предлага да се отдадете на удоволствието от качествената храна, специално съчетана със селекция изтънчени вина от изба Едoардо Миролио. 

За събитието, шеф Калев е подготвил неустоимо 4-степенно меню, а към всяко ястие ще бъде сервирано  подбрано вино от изба Едoардо Миролио. 

 

МЕНЮ

Уелкъм дринк Едоардо Миролио Био Розе Букет Мавруд

Отличава се с финес, елегантност и цветисти нотки на дива роза. В устата ефервесцентността създава усещане за сочност и свежест. Вкусът е отлично балансиран, благодарение на добрия дозаж и абсолютно точното ниво на киселините. Едно очарователно вино с продължителен послевкус.

 

ТЕЛЕШКО КАРПАЧО С МИКС САЛАТКИ И ПЯНА ОТ ПАРМЕЗАН

Едoардо Миролио Био Розе Букет Мавруд

Ароматът е много фин, пикантен, плътен и плодов. Долавят се аромати на ягода, съпътствани от тонове на червена череша и сухи листа. Ефирен и елегантен вкус с много добре балансирани киселини.

75 ml.

 

КРАЛСКА СКАРИДА С БИЛКОВИ СПАГЕТИ В СОС

Едoардо Миролио Бланк Пино Ноар Херитаж

Изключително балансирано вино, с изчистен и свеж „нос“. Елетантен вкус със солени акценти и приятен усет на лайм. Послевкуса е добре балансиран, с нотки на узрял червен грейпфрут, кора на лимон и лека сладост на мед. Вино с умерена доза индивидуалност и характер.

75 ml.

 

ЕЛЕНСКО ПЕЧЕНО НА БАВЕН ОГЪН С ПЮРЕ ОТ ЦЕЛИНА, ФРИЗЕ И ГОРСКИ ГЪБКИ

Едoардо Миролио Пино Ноар Херитаж

Деликатен „нос“ , поднасящ характерния аромат на сорта. Свеж вкус с акцент на добре узрели къпини и малини, балансирана сладост и лека тръпчивост. В послевкуса се усещат нотки на свежи плодове, зелен пипер и сухи листа. Дъба е добре интегриран и съвсем леко доловим. Финалът е с кадифен оттенък, сладък и леко свеж.

75 ml.

 

ШОКОЛАДОВО ГАТО

 

Начало 19:00 часа. Цената на куверт за винената вечеря изба Едoардо Миролио е 65 лв. Можете да направите Вашата резервация на телефон 0889678292 или имейл restaurants@rilaborovets.com