Информация за всички гости: COVID-19

Следим отблизо новините от Оперативния щаб за коронавируса в България и Световната Здравна Организация за случаите на коронавирус (COVID-19), както и техните указания и тези от здравните служби на местно ниво.

Животът и здравето на нашите гости и служители са приоритет за нас.

Каква е нашата политика за анулации?

Отменяме индивидуалните анулационни неустойки за хотелски резервации до 31ви март 2020 г. за гости, които пътуват от следните локации:

  • Европа: Италия
  • Близък Изток: Израел, Иран, Ирак
  • Азия и Пасифик: Китай-континентална част, Хонг Конг, Макао, Тайван, Япония, Южна Корея, Индия, Виетнам, Малайзия, Сингапур, Австралия, Нова Зеландия

Гости, които са резервирали през онлайн туристически агенции или други тур агенции, следва да се обърнат към съответните агенции, през които са направени резервациите, за информация относно техните политики.  Настоящото не се отнася за групови резервации.

Каква е нашата политика за хигиенни предпазни мерки?

Ние държим изключително на стандартите за хигиена и чистота и предприемаме допълнителни стъпки, за да осигурим безопасността на нашите гости и персонал. Всеки ден правим максималното, така че нашите хотели да отговарят  на актуалните изисквания за хигиена и чистота. Нашите стандартни политики и процедури за опазване на здравето и безопасността на хората включват мерки за превенция на широк спектър от вируси, включително  COVID-19, и обхващат всичко: от указанията за миенето на ръцете и използването на препаратите за почистване и дезинфекция до процедурите за почистване на стаите за гости и общите части. Специфичните мерки, които Bt Hotels Collection приема в тази връзка, включват:

Здраве, безопасност и информираност за нашите служители: Здравето, безопасността и информираността на нашия персонал са основни в борбата за ефективност на програмата за чистота. Това са и начините, с които съдействаме при този процес:

  • Хигиена на ръцете: Правилното и често миене на ръцете е жизнено важно в борбата с разпространението на вирусите. При нашите ежедневни оперативки на служителите многократно се напомня, че чистотата започва от простите жестове. Важно е за тяхното здраве и това на нашите гости.
  • Непрекъснато обучение: В допълнение към обучението на персонала на хотелско домакинство и хигиенните протоколи, нашият персонал минава и през специално обучение за борба с разпространението на COVID-19.
  • Информация в реално време: Корпоративните и регионални екипи на Bt Collection са в готовност  24/7 за оказване на съдействие на нашите хотели, както и за координиране с местните власти.

Почистващи препарати и протоколи: Нашите хотели използват почистващи продукти и протоколи, които са ефективни срещу вируси, включително:

  • Хотелски стаи: Хотелите използват протоколи за почистване и дезинфекция на стаите след напускането на гостите и преди пристигането на следващите, които обръщат особено внимание на най-често докосваните места и предмети.
  • Общи зони: Хотелите са увеличили честотата на почистване и дезинфекция в общите пространства, като особено внимание са обръща на плотовете на рецепция, асансьори и бутони в тях, дръжки на врати, общи тоалетни и дори ключовете на вратите.
  • Помещения за персонала и сервизни обслужващи помещения: в помещенията, където хотелският персонал работи „зад сцената“ нашите хотели увеличават честотата на почистване и фокусират вниманието си на най-често докосваните места като входове, шкафчета за лични вещи, перални помещения и офиси за персонала.

За актуална информация молим да се обръщате към нашия уебсайт или здравните власти по местоживеене.