Празник на картофа в Самоков

Тази година "Празник на компира" в гр. Самоков събра стотици хора, които да се включат в тържествата и да отбележат значението на тази тъй важна за региона земеделска култура. Програмата включваше търговски изложения, семинари, научни конференции дебати и презентации.

След научния панел, в който подробно бяха разгледани иновациите при производството на картофи, започна и креативната част, която включваше - изложения на продукти от картофи, кулинарни и зложби и кулинарен театър, базар на сувенири от картофи и творчески работилнички. Точно в тази част взе чуастие и Хотел Рила, Боровец.

Шеф Калев и Гери представят картофените сладки

 

Нашият майстор готвач шеф Веселин Калев и професионалната сладкарка на хотела - Гергана Шипочка, представиха сладки, направени от картоф и първокачествено какао.

 

Поредното изкусително предложение от шеф Калев и Гери

 

Шеф Калев и екипът му за пореден път доказаха, че тяхната сила са иновацията и комбинирането на традицинното с модерното. Макар и нетрадиционнна, комбинацията от картоф и шоколад накара много от присъстващите да се влюбят в картофените сладки на Хотел Рила, Боровец.