Ресторант Samokovi

А-ла-карт ресторантът на Хотел Рила - ресторант "Samokovi", предлага по-различни кулинарни преживявания на гостите на Боровец. С креативно меню и елегантна атмосфера Samokovi е мястото, на което ценителите на качествената храна ще открият всичко онова, от което имат нужда.

Човекът, който стои зад креативните предложения в ресторант "Samokovi" е Шеф Добрин Иванов или шеф Добри, както го наричат всички в хотела. Той има вече 8 години опит като главен готвач в престижни хотели в България като Грифид, Феста, Гранд хотел Варна, и четири сезона като готвач в баварските Алпи, където получава безценен тренинг и уроци в един от най-добрите класически ресторанти в Германия „Kloster Ludwig der Bayer”. 

Шеф Добрин Иванов - ресторант Samokovi

През 2016 г. шеф Добри печели първо място в престижно кулинарно състезание в дисциплината „Традиционна баварска кухня“. Това признание накланя везните Добри се завръща в България като главен готвач на Хотел Рила. От тогава ресторант "Samokovi" е мястото, в което той създава своите кулинарни произведения, прилагайки най-актуалните кулинарни техники и тенденции . Шеф Добри и екипът му умело съчетават традиционни за България и региона на Рила продукти в уникални рецепти. 

 

 

 

През зимния сезон ресторант "Samokovi" посреща своите гости всяка сутрин с вкусна и здравословна PREMIUM закуска, а вечер отваря врати за гостите, които искат да се потопят в света на гурме кулинарията. 

Вариация на крем брюле с круши и чили

Можете да направите резервация за ресторант "Samokovi" на телефон +359 889 678 292 или на имейл restaurants@rilaborovets.com.