Термо зона

СПА зоната е изцяло реновирана и специално проектирана за Вашата пълноценна почивка. Тук е точното място в хотел Рила, където можете да почувствате спокойствие и мир на духа.

Термалната зона разполага с 4 сауни /2 финландски и 2 солни/, парна баня, турска баня /ХАМАМ/, крио кабина и релакс зона. 

Сауна

Отпуснете се в някоя от класическите финландски сауни на "Рила СПА". Така ще премахнете напрежението и стреса, ще подобрите кръвообращението си и ще сте отново жизнени и енергични. Направете това непостредствено преди масаж, за да отпуснете мускулите и да засилите ефекта от масажа. За максимално добър резултат можете да използвате сауната в комбинация с охлаждащи процедури като крио кабина или други, които са с по-ниска темпертура и висока влажност като басейн или парна баня.

Финландска сауна - Температура на въздуха: 80-90 градуса
Най-разпространената и позната сауна в света. Стимулира имунната система, изчиства токсините и намалява задържането на течности на организма. 

Солна сауна - Температура на въздуха: 60-70 градуса
Солната сауна е суха сауна, комбинирана със солни блокове. Затоплената хималайска сол обогатява въздуха с отрицателни йони, които намаляват психическата умора , борят се с натрупания стрес и подобряват общото физическо състояние.

Парна баня

Почувствайте благоприятното въздействие на парата върху вашата кожа - тя ще я тонизира и почисти от мъртвите клетки. Идеален начин за възстановяване на целия организъм, парната баня ще спомогне и за по-ефективното усвояване на полезните съставки от нанесената козметика.

Крио кабина

Опитайте тази иновативна процедура, за да подобрите обмяната на веществата в организма и да засилите имунитета си. Подходяща за контрастни душове, които стимулират естествените имунни механизми за по-здрав и по-устойчив организъм. Ледената мъгла в крио кабината ще стегне и изглади кожата ви, а вие ще се почувствате подмладени и тонизирани. 

Турска баня /ХАМАМ/:

Посещението й подобрява кръвообращението, помага при безсъние, подмладява и тонизира кожата. Температурата на въздуха в турската баня е между 40 и 60 градуса, а влажността може да достигне до 95-100%. 

Релакс зона РИЛА СПА

Почувствайте се напълно отпуснати в нашата Релакс зона. Разполагаме с две топли пейки, зона за сядане и зона с лежанки. Също така предлагаме тройно филтрирана вода за нашите гости, за да бъдет достатъчно хидратирани.

Деца до 16 – годишна възраст не се допускат в термална зона , с оглед на тяхното здраве и безопасност.

Рила СПА вече предлага седмични и месечни абонаментни карти за термо зоната.