20 години празник на Самоков

Град Самоков чества своя празник на 21.08., в деня на Св. Симеон Самоковски. Специалните събития по повод празника ще се провеждат в продължение на цяла седмица, стартирайки от 15.08.

Според традицията, честванията започват в понеделник, 15.08. с църковна служба и курбан за храмовия празник на Митрополитската черква "Успение Богородично".

Програмата продължава с разнообразни културни, спортни и детски занимания.

Фестивалът “Кино под звездите” стартира на 16.08. със специалното участие на режисьора Ники Илиев. Той ще представи филма "Завръщане 2". Следват още три вечери с прекрасни филми: "Академия за мъже", "Летовници" и "Войната на таралежите", съответно на 17, 18 и 20.08.

В четвъртък, 18.08. всички могат да се насладят на "Вечер в музея" и концерт на Васил Петров. Участват още и едни от най-популярните джаз музиканти - Ангел Заберски на пиано, Борис Таслев на контрабас, Стоян Янкулов-Стунджи на ударни инструменти и Венко Георгиев на саксофон.

Концерт с участието на Virgo, Emil TRF и Атанас Колев ще ни радва в петък.

На 21.08. кулминацията на празничната седмица ще бъде концерт с Любо Киров и Райна, заедно с МФГ Гудлево. Програмата приключва с празнична заря.

През цялата седмица ще пътува атракционно туристическо влакче, което ще радва малчуганите.